Palveluehdot

Elämyspuisto GoPark

1. Palveluiden käytön aloittaminen

Elämyspuisto Goparkin aktiviteetit ovat varattavissa ilman ennakkoilmoittautumista ja ennakkovarauksella. Aktiviteetteihin voi tehdä varauksia tai maksaa paikan päällä tai internetissä osoitteessa www.gopark.fi. Goparkin aktiviteetit  ovat varattavissa kaikille 18 vuotta täyttäneille asiakkaille (poikkeukset ks. kohta Ikärajat). Maksamalla palvelun asiakas hyväksyy nämä palveluehdot ja vakuuttaa, että on tutustunut GoParkin turvallisuusohjeisiin.

2. Osallistuminen, varaukset ja peruutukset

Kaikkiin palveluihin voi osallistua ilman ennakkovarausta, mikäli tilaa on. Varausoikeus on henkilökohtainen ja asiakasta sitovat GoParkin palveluehdot. Varauksia voi tehdä www.gopark.fi -sivustolla, paikan päällä tai puhelimitse aukioloaikoina.

3. Palvelut yhteisöille

Yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus tukea henkilöstönsä/jäsentensä liikkumista tekemällä esimerkiksi yrityksille räätälöidyille kausikorteille laskutussopimuksen GoParkin kanssa, tilaamalla yhteisölle omia liikuntapalveluita tai  työhyvinvoinnin tapahtumia. Näitä palveluja koskevat erilliset sopimusehdot. Lisätietoja info@gopark.fi

4. Vakuutukset

GoParkin palvelut eivät sisällä vakuutusta. Asiakkaan tulee itse huolehtia tarvittavasta tapaturmavakuutuksesta, joka kattaa myös vesiurheilulajit.

5. Ikärajat

GoParkin tarjoamiin sup-kanootti-kajakki- fatbike aktiviteetteihin on 12-vuoden ikäraja. Alle 12 -vuotiaat, vanhemman suostumuksella. Vesipuistoon ikärajat: alle 7 vuotiaat vain yli 18 vuotiaan kanssa, joka valvoo lasta vesipuistossa. 7-12 vuotiaat rannalta valvovan täysi-ikäisen valvonnassa.

6. Palveluiden tarjonta ja kaudet

GoPark tarjontaa sekä aukioloaikoja supistetaan asiakasmäärien vähentyessä keleistä riippuen.

7. GoParkin velvollisuudet

GoPark tarjoaa käyttäjilleen monipuolisia, laadukkaita ja hyvinvointia edistäviä vesiurheilu- ja liikuntapalveluita. GoPark huolehtii siitä, että liikuntatilat ja välineet ovat asianmukaisessa kunnossa sekä käyttäjille turvalliset.

Goparkia sitovat kaikki ne velvollisuudet, jotka palveluehdoissa mainitaan. GoPark pidättää itsellään oikeuden SUP-, kanootti-, kajakkimelontavuorojen perumiseen (esim. ukonilman takia). GoPark ei ota vastuuta vesiurheilussa tapahtuneista henkilövahingoista ja aineellisista vahingoista, jotka koskevat kävijöitä tai heidän henkilökohtaista omaisuuttaan, ellei vahinko ole tapahtunut palveluntarjoajan laiminlyönnin johdosta.

8. Asiakkaan velvollisuudet

Liikuntapalveluita käytettäessä tulee toimia huomaavaisesti muita liikkujia kohtaan ja noudattaa GoParkin antamia ohjeita ja toimia turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Asiakas on velvollinen tutustumaan GoParkin turvallisuusohjeisiin ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Mikäli vuokraamasi väline jää palauttamatta, olet velvollinen korvaamaan palauttamatta jääneen tuotteen ostohinnan kokonaisuudessaan.

9. Maksaminen verkkokaupassa

Maksupalvelun tarjoaa Verifone Finland Oy (0943819-9). Verifone Finland Oy on Finanssivalvonnan toimiluvan saanut maksulaitos. Maksutapahtumat
toteutetaan Verifone Finland Oy:n suojatussa tietoturvallisessa maksuympäristössä. Pankki- ja korttimaksujen vastaanottajana tiliotteella sekä mahdollisilla korttilaskuilla vastaanottajana näkyy Verifone Finland Oy, joka välittää maksut kauppiaalle.

Verifone Finland Oy
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa
Asiakaspalvelu kuluttajille, puh. 020 753 5192, kuluttaja@verifone.fi
www.verifone.fi

10. Varausten maksu- ja peruutusehdot

Saavuttehan paikalle aina hyvissä ajoin ennen varauksen alkua, viimeistään 15 minuuttia ennen vuoroasi, jotta voidaan käydä läpi turvallisuusohjeet, sekä sovittaa oikeat varusteet päälle harrastamisen mukavuuden turvaamiseksi. Asiakkaalla on velvollisuus tutustua varattavan tapahtuman sisältöön ja ilmoittaa siinä mahdollisesti olevista virheistä GoParkiin ennen maksun hyväksymistä. Sopimus syntyy, kun asiakas hyväksyy GoParkin tarjouksen tai muutoin tilaa tapahtuman. Laskutus perustuu asiakkaan hyväksymään tarjoukseen. Laskutetaan ennen tapahtuma ajankohtaa.

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vuorokautta, mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen tapahtumaa, pyrimme löytämään tapahtumalle uuden ajan. Jos uutta aikaa ei löydetä, laskutamme peruutuskuluina 25 % tapahtuman hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa myöhemmin kuin 14 vuorokautta, mutta viimeistään 48 tuntia ennen tapahtumaa, laskutamme peruutuskuluina 50 % tapahtuman hinnasta. Jos tilaisuus perutaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tapahtumaa, laskutamme tapahtumasta sopimuksen mukaisen hinnan kokonaisuudessaan. Käyttämättömistä palveluista ei suoriteta takaisinmaksuja.

GoParkilla on oikeus perua tapahtuma samana päivänä, jos sääolosuhteiden vuoksi tapahtumaa ei voida toteuttaa turvallisesti. Mikäli tapahtuman siirtäminen tällöin ei ole mahdollista, asiakkaalle palautetaan varausmaksut täysimääräisenä. Palveluilla ei ole varsinaista palautusoikeutta. Käyttämättömiä vesipuisto lipputuotteita ei palauteta.

11. Palvelujen peruminen elämyspuisto GoPark toimesta

  • Ohjattujen ryhmä- ja yksilöpalveluiden peruutukset ohjaajan tai muun esteen vuoksi ilmoitetaan www-sivuilla viimeistään 3h ennen tunnin alkua. Force majeure – tapauksissa (äkilliset sairastumiset /loukkaantumiset, tilatekniset ongelmat tms.)
  • Tapahtumiin/retkiin ilmoitetaan aina minimiosallistujamäärä. Mikäli minimiosallistujamäärä ei toteudu, tapahtuma/retki peruuntuu. Peruuntumisista pyritään ilmoittamaan asiakkaille viimeistään vuorokausi ennen kurssin alkua. Tapahtuman/retken toteutuminen kannattaa varmistaa gopark.fi -sivuilta ko.lukujärjestyksen kohdalta. Tapahtuman/retken peruuntuessa asiakas voi hakea maksun palautuksen asiakaspalvelupisteestä.
  • Tilojen sulkeminen kokonaan / aukioloajan lyhentyminen: Poikkeavat aukioloajat (esim. juhlapyhät) tiedotetaan www-sivuilla hyvissä ajoin aukioloaikojen yhteydessä. Force majeure – tapauksissa (esim. ukonilmalla) voidaan tilan sulkemisesta ilmoittaa myöhemminkin.

Palveluehdot ovat voimassa toistaiseksi.

Shopping Cart
Scroll to Top